Miért kell foglalkozni az éghajlatváltozással?

Habár az üvegházhatású gázok természetes körülmények között is jelen vannak légkörünkben, az elmúlt évszázadban légköri mennyiségük oly mértékben növekedett az emberi tevékenység hatására, hogy a fokozódó üvegházhatás éghajlati katasztrófával fenyeget. Az elmúlt évszázadban a légköri szén-dioxid mennyisége több mint 35 százalékkal emelkedett, és a koncentrációja ma magasabb, mint az elmúlt 650 ezer év során valaha is volt. Napjainkban a szén-dioxid kibocsátás világszerte évről-évre tovább nő.

Az éghajlati elemekben bekövetkezett változás jelentős hatással van mindennapjainkra: az életterünkre, az öltözködésünkre, arra, hogy milyen növényeket tudunk termeszteni, hogyan óvjuk magunkat a különböző időjárási események hatásaitól. A klímaváltozás legfőbb okozója energiatermelésünk és –felhasználásunk jelenlegi módja, hiszen az összes CO2-kibocsátás döntő része valamilyen energiafogyasztással kapcsolatos tevékenység eredménye. Ide sorolható a közlekedés is, amely az üzleti életben, illetve rendezvények szervezésekor a legnagyobb terhelést jelentheti.

Mit jelent mindez? Azt, hogy egyéni döntéseivel, a mindennapi munka során minden egyes ember hatással van az éghajlatváltozásra, következésképp ezen döntések, szokások megváltoztatásával minden egyes ember tehet is a klímaváltozás ellen. Ma már sok cég felismeri, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával és a munkatársak szokásainak megváltoztatásával nem csak csökkentheti környezeti terhelését, de közben pénzt is takaríthat meg. Így van ez a rendezvények szervezése során is, amelyhez segítséget szeretnénk nyújtani.